Geschiedenis

In 1994 werd Pizzeria Toscanini geboren. In een oud grachtenpand uit Anno 1599 opende Jeannet Altena haar restaurant. Het pand was voor die tijd ruim veertig jaar als schilderswinkeltje in gebruik geweest en daarna voor korte tijd als tapijtwinkel. De naam Toscanini is terug te leiden naar muziek. Dhr. Toscanini was één van de meest beroemde dirigenten van Italie. Menig klassiek muziekliefhebber zal deze naam herkennen. Jeannet vond dit een passende naam en de nieuwe generatie deelt nog steeds deze mening.

Na 15 jaar werden we naast pizzeria ook ristorante. De titel ristorante werd in 2013 bekroond met een bronzen A Tavola award, waardoor wij ons één van de 5 beste Ristorantes van Friesland mochten noemen.

Na 18 jaar heeft de volgende generatie het restaurant over genomen. Nynke van der Vaart en Ruben Altena staan sinds 2013 aan het roer. Samen met een gedreven en enthousiast team runnen zij het restaurant.

Nynke en Ruben hebben de afgelopen jaren een aantal grote en kleine verbouwingen uitgevoerd om het hun gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Blijven ontwikkelen en het streven van een constante doch verrassende kwaliteit zijn één van de vele speerpunten.

"Wanneer u écht een avondje uit bent en u heeft het naar uw zin, dan kunnen wij revreden zijn!"

  

Maandag: 16.30-20.00

Woensdag t/m zondag: 16.30-21.00

Bestellen/reserveren:

0517-395356

Reserveren:

06-48450696

Afwijkende openingstijden:

- Maandag 12 t/m Donderdag 22 november gesloten.

- Eerste kerstdag en oudjaarsavond gesloten.