De pizza

De pizza is oorspronkelijk een echt Italiaans gerecht en komt uit Napels. De allereerste pizza was de MARGHERITA vernoemd naar de koningin uit Napels van die tijd. Dit eenvoudige gerecht bestond uit een deegbodem gevuld met tomaten, kaas, basilicum en olijfolie, gebakken in een houtgestookte oven. U vindt deze pizza bij ons terug bij de eerste zeven Napolitaanse pizza's. Deze pizza's komen het meest overeen met de pizza in Italië, alleen dan wel zo gevuld dat u er een hoofdmaaltijd aan hebt. U weet ongetwijfeld dat de pizza in Italië als een voorgerecht wordt geserveerd. De verscheidenheid aan keuzes en mogelijkheden die wij met 76 verschillende pizza's proberen aan te bieden zijn in de loop der tijd ontstaan en blijken allemaal bij de gasten in de smaak te vallen.
Alle ingrediënten, beginnende bij de bodem (het deeg) worden dagelijks vers voorbereid.

Alle groenten en vleeswaren worden vers gesneden en alle sauzen volgens eigen recept bereid. Iedere pizza wordt handgemaakt vanaf het moment dat hij wordt besteld. Dit is erg belangrijk voor de versheid en de eenheid van het product. Vanwege de praktische haalbaarheid wordt er met een elektrische pizzaoven gewerkt waarvan de lavastenen bodem wordt verwarmd tot zo'n 275 ° C..

Op het moment dat de pizza in de oven gaat wordt de bodem gegaard door de hete steen en zorgt de bovengrill voor het gaar worden van de vulling. Dit hele proces neemt ongeveer 4 minuten in beslag!

Wist u trouwens dat er in de weekenden zo'n 150 pizza's in tweeëneenhalf uur gemaakt worden wat neerkomt op een bereidingstijd van 1 minuut per pizza!

 

Maandag: 16.30-20.00

Woensdag t/m zondag: 16.30-21.00

Bestellen/reserveren:

0517-395356

Reserveren:

06-48450696

Afwijkende openingstijden:

- Maandag 12 t/m Donderdag 22 november gesloten.

- Eerste kerstdag en oudjaarsavond gesloten.